La versión de su navegador no está debidamente actualizada. Le recomendamos actualizarla a la versión más reciente.

 

Nosaltres, la família del Col·legi H.P. San José, estem al barri de Sant Josep d'Ontinyent i formem part dels Col·legis Diocesans.

Els Col·legis Diocesans de València són Centres d'Educació Catòlica. Centres sensibles a les realitats del seu entorn i oberts a les famílies i alumnes.

Comprèn els següents nivells: Educació Infantil, Educació Primària i Educació Secundària Obligatòria.

En l'actualitat, a la Diòcesi de València hi ha més de 60 Col·legis Diocesans, atenent a la demanda de més de 32.000 famílies.

Naixen, en virtut de la necessitat d'escolarització que es feia sentir en aquell temps en la Diòcesi, i per la inquietud de la comunitat parroquial d'educar i “educar en cristià”, tenint les Parròquies un instrument privilegiat d'evangelització de xiquets i joves.

La titularitat l'ostenta l'Arquebisbat de València, a través de la nostra parròquia.

 

LA NOSTRA PROPOSTA EDUCATIVA

En els Col·legis Diocesans duem a terme la formació integral dels alumnes d'acord amb una concepció cristiana de l'home, de la vida i del món. Esta formació integral consisteix en el desenrotllament harmònic de totes les dimensions de la persona: física, psicològica i transcendent. Eduquem persones completes.

L'educador d'un Col·legi Diocesà acompanya i dinamitza el procés de maduració dels alumnes. En aquest procés els continguts educatius no es consideren només fins en si mateixos, sinó mitjans idonis per a caminar cap a la maduració de la personalitat dels alumnes.

Tenint la persona com a referent últim, afavorim el desenrotllament de la seua personalitat madura. Eduquem cada persona de forma individual, el nostre objectiu és que cada un dels alumnes desenvolupen al màxim les seues capacitats, que es conega i valore.

L'alumne és un ser en creixement, que necessita ser ajudat, acompanyat, guiat. Tenen esta missió, la família, en primer terme i, la comunitat educativa, triada pels pares, en segon.

Busquem educar xiquets i joves feliços, madurs i complets, persones capaces de millorar la societat, els eduquem des dels valors de l'evangeli perquè els integren en el seu mode d'actuar i viure, a més d'oferir-los a Crist com a model en la seua vida. Oferim un model de vida basat en el manament de l'AMOR.

Ningú viu només per a si mateix, la donació des de la fe plena de sentit i coherència la nostra vida, per això, eduquem des de l'amor, el perdó, l'escolta, l'oració, i el respecte a cada xiquet.